Tule mukaan luomaan uutta kierrätysmuovista!

Muoviverstaassa voit ottaa muovin ja muutoksen omiin käsiisi: verstaalla työstetään kierrätysmuovia roskasta raaka-aineeksi ja raaka-aineesta valmiiksi tuotteiksi, kuten taide- ja käyttöesineiksi tai koruiksi. Muovia rouhitaan, sulatetaan, puristetaan muotteihin, silitetään ja punotaan. Voit myös keksiä ja kokeilla omia uusia tapoja työstää muovia! Muoviamo toteuttaa muoviverstaan yhteistyössä Espoon kaupungin kestävän kehityksen osaamiskeskuksen kanssa.

Moni tuntee muovin aiheuttamat ongelmat, kuten roskaantumisen ja uusiutumattomien luonnonvarojen käytön. Harvempi ymmärtää, kuinka vastuullinen materiaali muovi voi olla: sen keveys vähentää kuljetusten päästöjä, sen kestävyys tapaturmia, sen tiiviys ruokahävikkiä ja sen kierrätettävyys uusien luonnonvarojen tarvetta. Syy voi olla siinä, että likainen muovikääre lähipuistossa on helppo huomata, mutta lajitellun muovin muutos uudeksi esineeksi jää yleensä näkemättä. Paitsi nyt – tule muoviverstaaseen tutustumaan muovimateriaalin mahdollisuuksiin!

Puhdas muovijäte murskataan rouheeksi.

Muovijätteestä raaka-aineeksi

Polypropeenimuovirouhe on muoviverstaan perusraaka-aine.

Muovirouheesta voi tehdä esimerkiksi muovilankaa.

Voit tuoda verstaalle omaa puhdasta polypropeenia työstettäväksi, mutta voit myös saapua tyhjin käsin. Tunnistat polypropeenin PP 05 -kolmioleimasta, joka löytyy yleensä tuotteen pohjasta.

MUOVIAMON SPONSORIT

Saapumisohjeet muoviverstaalle

Verstas toimii kahdessa kontissa, jotka löytyvät Keran hallien sisäpihan kupeesta, oheiseen karttaan merkityltä paikalta. Keran hallien osoite on Karamalmintie 2, 02630 Espoo. Katso tarkemmat saapumisohjeet täältä.

Muoviverstaan avajaiset

Muoviverstaan avajaiset ovat 4.5 klo 16-19 Kiertotaloutta ja robotteja Kerassa -tapahtuman yhteydessä. Tervetuloa tutustumaan!

Näin pääset osallistumaan

Ilmoittaudu mukaan muoviverstaan työpajoihin valitsemalla alla olevasta kalenterista sopiva päivä ja ajankohta. Yksi työpaja kestää kolme tuntia, jonka aikana ehdit kokeilla monipuolisesti muovin työstöä. Työpajoja järjestetään arkipäivisin kaksi: 10-13 ja 14-17.

Jos haluat olla verstaalla koko päivän, varaa kaksi peräkkäistä työpajaa. Sinun ei myöskään tarvitse olla työpajassa kolmea tuntia – voit tulla mukaan katselemaan tai tekemään jotain pientä oman aikataulusi mukaan.

Jos sää on kylmä tai tuulinen, pukeudu lämpimästi. Pidämme työskentelytilassa ikkunat ja ovet auki. Verstas on auki myös sadesäällä.

Osallistuminen on maksutonta. Työskentely tapahtuu omalla vastuulla.

Ryhmille

Jos haluat ilmoittaa suuremman ryhmän kerralla, lähetä sähköpostia osoitteeseen hello@muoviamo.fi tai soita 044 0150778.

Ilmoittaudu

Ilmoittaudu alla olevasta kalenterista.