Työpaja: Espoon KULPS-kulttuuripolku: Ota muovi omiin käsiisi -työpaja 1.–2.-luokkalaisille
Kesto: 2 x 45 min
Missä: Oppilaitoksen omat tilat
Milloin: Varaa tästä
Ota muovi omiin käsiisi -työpajassa taiteen ja muotoilun voima yhdistyy ympäristötietoisuuden ja kestävän kehityksen edistämiseen, kun muovijäte muuttuu oppilaiden käsissä taide- ja käyttöesineiksi. Lapset oppivat työpajassa muovin luovaa uudelleenkäyttöä ja näkevät konkreettisesti, kuinka roskasta voi syntyä kestäviä ja kauniita uusiotuotteita.
Luovaa leikittelyä muodoilla, väreillä ja kerroksilla
Työpajassa luodaan ensin kestävää muovikangasta hyödyntämällä muovipusseja ja niiden erilaisia värejä, printtejä, symboleja, kuvioita, kirjaimia ja tekstejä kollaasitekniikkaa ja Muoviamon laitteistoa käyttäen. Muovia leikataan, revitään ja venytetään sekä leikitellään tekstuureilla, kerroksilla, väreillä ja muodoilla.






Muovikankaan voi käsitellä esimerkiksi tauluksi, ikkunakoristeeksi tai pöytätabletiksi, tai sen voi jatkotyöstää vaikkapa lompakoksi, juhlaviiriksi tai passikoteloksi.
Oivalluksia, onnistumisen iloa ja ympäristötietoisuutta
Työpajan kokeellinen ilmapiiri ja sattumien arvostaminen johtaa usein oivalluksiin ja yllätyksellisten pintojen ja kuvioiden syntymiseen. Työpajassa jokaisen on helppo saada onnistumisen elämyksiä!
Muovipussien monipuolinen käsittely parantaa lasten hienomotoriikkaa ja ruokkii luovuutta sekä opettaa tulkitsemaan tietoa ja visuaalista informaatiota muovipussien symbolien, merkintöjen, tekstien ja logojen kautta. Samalla työpaja opettaa arvostamaan materiaalien uusiokäyttöä ja lisää lasten ympäristötietoisuutta.
Ennakkotehtävät
Työpajassa voi käyttää joko Muoviamon materiaaleja tai oppilaiden itse keräämiä muovipusseja. Suosittelemme omaa keräystä, sillä se tekee kokemuksesta henkilökohtaisemman ja liittää muovijätteen alkuperän osaksi uusiomuovituotteen tarinaa. Saat ohjeet muovipussien keräämiseen ja lajitteluun ennen työpajaa.
Ilmoittautuminen
Lähetä sähköpostia osoitteeseen hello@muoviamo.fi ja ehdota ajankohtaa!
Huom. jos samasta koulusta useampi luokka on kiinnostunut työpajasta, pidämme työpajat mielellään samana päivänä peräkkäin samassa tilassa, jos mahdollista. Nähdään pian! 🙂